Wie ben ik?

Wie ben ik?

Ik ben de oprichtster en eigenaresse van deze kleinschalige hondenschool in het mooie Achterhoek.
Na van jongs af aan ‘iets met dieren’ te willen doen, maar nog niet hebben kunnen ontdekken wat het was, vond ik tijdens het hebben van mijn eerste, eigen hond dat wat ik graag wilde doen: hondenbaasjes begeleiden en helpen met hun hond.
Loki, een Zwitserse Witte Herder van ondertussen 12 jaar, heeft op jonge leeftijd een flink trauma opgelopen en daardoor waren we beland in de gedragstherapie en daar zag ik hoe goede, begripvolle en hedendaagse wetenschappelijke kennis, bijdraagt een veel leuker leven, voor zowel hond als mens!

Daarom ben ik 2016 de opleiding gaan doen tot Kynologisch Instructeur bij Annorlunda en voelde daar al snel, dit is waar ik moet zijn, hier voel ik me op mijn plek. Na mijn stage bij Sam Turner, waar ik de waarde van clickertraining heb ontdekt, en flink wat theoretische en praktische toetsen, ben ik in 2017 geslaagd.

Natuurlijk heb ik vanaf daar niet stil gezeten, want kennis moet je bijhouden! Daarom ga ik regelmatig naar bijscholingsdagen, volg ik hier en daar een webinar en/of een seminar met sprekers van over de hele wereld. En dat allemaal zodat ik jullie goed kan blijven begeleiden!

Wendy en Loki

Mijn Visie

Wij hebben gekozen om een hond op te nemen in ons gezin. Dit houdt dan ook in dat wij in ons leven, de kamer, de tuin, ook ruimte moeten maken voor onze hond. Een hond heeft zijn eigen voorkeuren qua activiteiten, eten en speeltjes en het is aan jou als begeleider om erachter te komen wat jouw hond motiveert, waar jouw hond blij, gelukkig en voldaan van wordt.

Tijdens de groepslessen gaan we natuurlijk ook bezig met regels, of meer, gedrag wat we willen zien in een bepaalde, huiselijke situatie. Dit doe ik op basis van clickertraining. De groepen van de pups zijn klein (5 combinaties op zijn max. en maar 1 groep op het veld), die van de pubers zelfs nóg kleiner, namelijk 4 combinaties. Op deze manier probeer ik, ook in een groep, dat we genoeg afstand en genoeg veiligheid kunnen bieden voor onze honden als ze in een periode zitten waarin alles al moeilijk genoeg is.
Ook zal ik altijd uitleg geven over het herkennen van vermoeidheid, overprikkeling en stress. Dat dit een groot effect heeft op ons als mens begrijpen de meeste wel, maar ook op onze honden heeft dit een groot effect op hun welzijn.

Ik leer jullie hoe je je hond keuzes kan geven, het herkennen van de gemaakte keuze en het herkennen van de grenzen van je hond, zowel fysiek als mentaal.

Kan jij je hierin vinden? En zoek je een leuke balans tussen basis regels in huis en het écht leren begeleiden van je hond zodat je SAMEN op avontuur kan gaan? Dan zijn jullie van harte welkom!

Wendy en Loki