Over Mij

Mijn naam is Wendy. Van jongs af aan wilde ik altijd al graag ‘iets’ met dieren doen. Na het afronden van het VWO ben ik na een kleine omleiding op het Groenhorst College in Barneveld terecht gekomen. Hier heb ik versneld de opleiding Diermanagement gestudeerd. Bij deze opleiding kreeg ik al de basis mee voor het opzetten van een eigen bedrijf, maar was het ook erg breed met betrekking tot de richtingen die je er mee op kon. Ik heb tijdens deze opleiding stage gelopen in een dierenwinkel, in een dierentuin als dierverzorger, schapen helpen verlossen op Texel en meegelopen in een asiel/pension. Mijn heil kon ik alleen nergens helemaal vinden.
Om  maar in het ritme te blijven, ook op het Groenhorst, de opleiding gedaan tot paraveterinair en stage gelopen bij twee verschillende praktijken. Ook hierbij was voor mezelf al snel duidelijk dat het niet mijn ding was. Dus de zoektocht ging verder…..

Ik werkte in de tussentijd al als weekendhulp bij een supermarkt kreeg toen de kans om daar als leidinggevende aan het werk te gaan. Na een interne opleiding ben ik daar 8 jaar een vervangend filiaalleider geweest. Deze functie heb ik nu neergelegd en ben minder gaan werken om mij te kunnen gaan concentreren op daar waar mijn hart écht ligt.


Waar het écht begon

Na mijn schoolavontuur hebben mijn man en ik onze eerste hond aangeschaft. Een Zwitserse Herder genaamd Loki. Deze stoere jongen heeft zich in 2 jaar helaas ontwikkeld in een onzekere hond. Wij hebben het gevoel dat we te weinig tools meegekregen hebben om een goede basis te leggen. Uiteindelijk kwamen we bij Monique Bladder terecht en daar hebben we ontzettend veel geleerd over hondengedrag, het waarom en hoe we er op een leuke en kwalitatief goede manier mee verder konden.

Ik begon steeds meer het hondenwereldje in te rollen en ineens kwamen er 1,5 jaar geleden twee dingen samen. De opleiding van Annorlunda (opgezet door gedragstherapeuten Monique Bladder en Erica Bokelmann en op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten) en de mogelijkheid om op vrijwillige basis les te gaan geven op een hondenschool. Het heeft zo moeten zijn!
Nu, met zowel een flinke rugzak wat betreft theorie, praktijk én een stage van ruim 50 uur bij Sam Turner (Paws4Fun), waar ik clickertraining heb ontdekt (klik hier voor meer informatie daarover) ben ik geslaagd voor mijn diploma Kynologisch Instructeur.

Wat ik graag wil bereiken is dat mensen een degelijke basis mee krijgen voor thuis. In allerlei aspecten, zoals heel basis het wandelen aan een ontspannen lijn, maar ook oren kijken, pootjes vastpakken, lopen aan een lange, vaste lijn en zelfbeheersing. Ook wil ik mensen helpen te herkennen wanneer hun hond, of die van een ander natuurlijk, het moeilijk heeft. Hoe daar mee om te gaan en dat als we meer begrip hebben voor elkaar en onze honden het leven toch zo veel leuker kan zijn!

Een optimale band tussen hond en begeleider en een Vrolijke 4Voeter te hebben!

Opleiding, workshops en bijscholing:

 • 2015 – 2016, Geslaagd Kynologisch Instructeur, Annorlunda
 • 2015, lezing Stress, Monique Bladder
 • Januari 2017, Uitbreiding over de neus en detectie door Nella Mastenbroek, Annorlunda
 • Januari 2017, Workshop voor instructeurs: wandelen aan een ontspannen lijn, Jolein van Weperen
 • April 2017, Workshop voor instructeurs: contact, Jolein van Weperen
 • November 2017, Bijscholingsdag Puppygym door Sam Turner, Annorlunda
 • November 2018, Seminar Ken Ramirez
 • November 2018, Bijscholingsdag HR honden door Majori Meijer, Annorlunda
 • Februari 2019, Bijscholing Emoties bij honden, spreker Daniel Mills, Annorlunda
 • April 2019, Geslaagd Hoopers Instructeur, Hoopers Nederland
 • November 2019, Kynocongres, Pubertijd
 • November 2019, Bijscholing Leerprincipes door Erica Bokelmann, Annorlunda